Per Holknekt 1960-2014

Omslag

Han var den komplexfyllde pojken från Dalarna som blev skateboardstjärna i Kalifornien. Han var entreprenören som grundade stilbildande butiker och skapade klädmärket Svea. Han var mannen som förlorade allt.

Utblottad och hemlös började Per Holknekt sin tuffa kamp mot ett mångårigt alkoholmissbruk. Han reste sig, grundade Odd Molly, blev mångmiljonär och levde livet. Tills alkoholen fick honom i sitt grepp igen.

En ny kamp inleddes, och ett nytt liv. Hösten 2013 klev han ut från Odd Mollys kontor för sista gången. Per Holknekts liv är en berg- och dalbana. I hans memoarer, författade av Markus Lutteman, får vi följa med på turen.
Du kan köpa boken här.

 

SAGT OM BOKEN:

”En helt fantastisk bok. Jag skrattade, grät, rös igenom hela. Bäst på väldigt länge.”
Jesper Parnevik

”Äntligen en bok som beskriver en superentreprenörs verkliga liv utan försköningar på var och varannan sida.” Läs hela recensionen.
Affärsmagasinet Vision Värmland

”Den här boken är så bra. Det går inte att sluta läsa. Markus Lutteman som även skrivit Patrik Sjöbergs biografi ”Det du inte såg” är ett geni.” Läs hela recensionen.
Författaren Malin Johanssons bokblogg (Betyg: 10/10)

”En fantastisk bok. Det är så mycket grejer och så mycket stories. Om man hade haft två av de här själv, så hade man tyckt att man hade levt ett rikt liv, men här är det tio tusen såna historier.”
Adam Alsing, Rix FM

”Per Holknekt-boken är lysande spännande läsning – Markus Lutteman kan konsten att förvalta ett liv och presentera det på ett dramaturgiskt skickligt sätt.” Läs hela recensionen här.
Tidningen Kulturen

”Självutlämnande är det minsta man kan säga. Holknekt/Lutteman gör inget för att förminska misär och misslyckanden.  /…/ Boken är ett skickligt utfört hantverk, med lättflytande språk och inlagda vändningar och cliffhangers. ” Läs hela recensionen.
Biografier.nu

”När Per Holknekt debuterar som författare är det i samma anda [som Hundraåringen som försvann]. En skillnad mellan de två verken är att Per Holknekts liv är en självbiografi och att dess innehåll är självupplevt.”
King magazine

”Boken myllrar av dramatiska anekdoter. Som då Holknekt i San Sebastian ålar fram till en polisbil och skriker BOM, vilket leder till att han får käken slagen ur led med gummibatong. /…/ Men här finns också varningar riktade till den som dricker, samt konkreta råd till entreprenörer.” Läs hela recensionen.
Dalarnas Tidningar

”Dels är Per Holknekts berättelse om sitt dramatiska och innehållsrika liv med alkoholmissbruk, drogmissbruk och spelmissbruk, spännande läsning, men det jag uppskattade mest i boken är nog ändå hans berättelse om entreprenören Per Holknekt och de strategier och kreativa lösningar som ligger bakom hans framgångsrika företag. Alla som jobbar med marknadsföring borde läsa boken.”
Läsarrecension på Bokus.com. (Boken har hittills har fått maxbetyget fem stjärnor i genomsnitt av läsarna.)

Skärmavbild 2015-05-11 kl. 15.45.29

Per Holknekt intervjuas om boken i Malou efter tio.

 


Skateboardproffset Per Holknekt under en tävling i Kalifornien 1983.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.