Blodmåne

”Skickligt uppbyggd och smärtsamt realistisk historia om den illegala handeln med noshörningshorn. Imponeras av drivet av berättelsen.”
Sofie Sarenbrant Läs mer.

”Olidligt spännande och samtidigt smärtsam läsning … Bladvändarthriller.”
Spänningszonen (Läs hela recensionen här.)

”Den här boken är en bladvändare som hamnar direkt bland mina Årets favoriter! Läs den, du också!”
Boklysten (Läs hela recensionen här.)

”Skrämmande, smärtsam & spännande! Betyg: 5 av 5.”
Jennies boklista (Läs hela recensionen här.)

”Blown away! Det är så det känns efter att läst Markus Luttemans Blodmåne. /…/ På ett trovärdigt språk och med en gedigen research, så tecknar han en bild av  den svarta handeln med utrotningshotade arter. En actionthriller med ett budskap, som sagt – inte så vanligt måste jag säga, men en glad överraskning.”
Epiloger (Läs hela recensionen här)

”En riktig fullträff i bokväg! Läs Blodmåne!” (Betyg 5 av 5)
@lasstunder (Läs hela recensionen här.)

”Välskriven thriller i ett högt tempo! När en påhittad historia bygger på verkliga och aktuella händelser blir den svår att värja sig emot! Jag skäms över människans grymhet, men måste ändå läsa vidare.”
Ann-Sofie Carlsson, Akademibokhandeln, Varberg

”Det här den bästa boken jag läst/lyssnat på på över ett år! Så välskriven, så beskrivande och så engagerande! Dessutom med bra uppläsare (Stefan Sauk) Allt vävs ihop till en riktigt bra roman! Läs läs!!!!”
BOKstavligttalat 

”Ruskigt spännande och stundtals riktigt otäckt … en riktig bladvändare med högt tempo och bra driv. Jag kan starkt rekommendera Blodmåne då det är en välskriven, underhållande och samtidigt en väldigt viktig bok som lyfter fram ett högst angeläget ämne.” (Betyg: 4+ av 5)
Midnattsord (Hela recensionen finns här.)

”En spännande och underhållande bok som lyckas med konststycket att väva in allvar och verklighet i skönlitteraturen då författaren tar upp en av vår tids viktigaste frågor, ”vilket ansvar har vi för vår världs framtid?”. Boken avslutas på ett föredömligt sätt med fakta och källmaterial för den som vill fördjupa sig.” (Betyg 4 av 5)
Daniel Gunnarsson, LitteraturMagazinet (Läs hela recensionen här)

”En tankeväckande bok … spännande, välskriven och lättläst. Boken känns till stora delar verklighetsnära och det gör den ännu bättre.”
Mysterierna (Läs hela recensionen här)

”Lutteman har verkligen lyckats med att fånga läsaren i en oerhört spännande fiktionsroman baserat på verkliga fakta. Blodmåne är lärorik, sorglig, hemsk, spännande och definitivt en bladvändare.
Ett stort plus är att 10% av bokens intäkter går till projekt för att skydda noshörningar.”
Lindas bokhylla (Läs hela recensionen här)

”En spännande bladvändare med ett viktigt budskap.”
Bromma Magasin

”Det här är riktigt bra. Det är spännande, välskrivet och helt omöjligt att lägga ifrån sig. ”
Bokmalen.nu (Hela recensionen finns här)

”Blodmåne är en rapp bladvändare… Ruggig och spännande underhållning för den deckarintresserade.”
BTJ

”Markus Luttemans Blodmåne är en alldeles ny och högaktuell thriller som jag varmt rekommenderar alla att läsa. /…/ Den malplacerade hårdrockaren Rob Chazey … bidrar med hel del humor bland allt det fruktansvärda, i en udda men häftig mix som lyfter läsupplevelsen. ”
Bokpärlan (Läs hela recensionen här)

”Ännu en viktig bok av Markus Lutteman. Som i hans tidigare böcker så finns det ett viktigt samhällsengagemang som jag beundrar.” Betyg: 4 av 5
Ljudboksbloggen (Läs hela recensionen här)

”En rockmusiker, en pressad familjefar och en kunnig parkvakt på den sydafrikanska savannen leder läsaren genom en härva av pengahunger, grymhet och systematiska utnyttjanden. /…/ Tempot är högt och läsningen hela tiden spännande.”
Norrköpings Tidningar (Läs hela recensionen här)


Markus Lutteman har donerat delar av intäkterna från Blodmåne till organisationerna Education for Nature – Vietnam (ENV) och TRAFFIC. I ovanstående filmklipp tackar organisationerna för stödet.

Blodmåne sida

Blodmåne finns som inbunden bok, pocket, e-bok och ljudbok. Du hittar alla utgåvorna här.

INFORMATION FÖR DIG SOM LYSSNAR PÅ LJUDBOKEN

I textversionen av Blodmåne finns en detaljerad källredovisning där läsarna kan se vilka källor som använts i de olika kapitlen. Även du som ljudboksläsare kan ta del av den informationen. Klicka här så får du upp sidorna i pdf-format.

2 reaktioner på ”Blodmåne”

  1. Cannot wait to read this in English! I will keep checking to see when it is available, Markus! Thanks for shedding light on an important topic.

    Nan Ryan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.