Heroine


”Denna superspännande skildring av ett av Sveriges många utanförskapsområden är så socialrealistisk att det gör ont i magen.”
BTJ (Bibliotekstjänst)

”Tempot är hela tiden skyhögt … Kallentoft & Lutteman har kontroll över berättelsen och ser till att varje ord och händelse tjänar sitt syfte. När det gäller renodlad spänning har serien om Zack har helt klart utvecklats till en av Sveriges just nu allra vassaste.”
Johannas deckarhörna (betyg 5 av 5)

”Detta måste vara den mest tempohöjande spänningsromanen alla kategorier 2017, så välskriven!”
Monica Gullman, Vängåvans bokhandel, Sundsvall

”Jag har älskat de tre tidigare berättelserna. Den här är nog snudd på ännu bättre. Det är så vansinnigt bra helt enkelt.”
Fantastiska berättelser (Betyg: 5 av 5)

”Att omvandla myten om Herkules och hans tolv stordåd  till en serie kriminalromaner är en fantastiskt bra idé… Författarduon Kallentoft och Lutteman fungerar bra tillsammans och vet hur man berättar en historia.”
Göteborgs-Posten

”Heroine är ett måste att läsa i sommar!! Det finns absolut inget skäl till att inte göra det!”
Mysterierna

”Mons Kallentoft och Markus Lutteman har gjort det igen!”
Epiloger

”Ska man läsa den här boken så är det bäst att sätta på sig säkerhetsbältet direkt och dra åt den ordentligt för det är verkligen full fart från början till slut. /…/ När jag var klar så satt jag och försökte hämta andan och kände mig så yr som man blir efter en åktur i överljudsfart.”
Boklysten

”Jag vill bara läsa mer och mer och  jag väntar redan på bok fem.”
Bokraden (Betyg 5 av 5)

”Paret Kallentoft & Lutteman fortsätter att med mytologiska Herkules bedrifter som grund skildra Stockholms baksidor i hisnande tempo. Det är bra skriven spänning och ett och annat hinner de säga om samhällstillståndet idag.”
Upsala Nya Tidning

”Boken är oerhört spännande … välskriven och lättläst, och ibland känns det som om man tittar på en film när man läser boken. Jag tycker definitivt att det här är den bästa boken i serien, och den får högsta betyget från mig.”
Bims blogg (betyg 5 av 5)

”Det är spänning från början till slut och jag slukade den här boken snabbare än någon av de tidigare delarna i serien, faktiskt snabbare än vad jag läst något på mycket länge. /…/ Är man förtjust i actionthrillers med högt tempo och överraskningar kan man inte hitta något bättre i Sverige i dag. /…/ Enda nackdelen med att ha slukat boken så snabbt är att väntan på nästa del kommer att kännas som en mindre evighet.”
Beas bokhylla

”Man slukar kapitel för kapitel i samma tak som man gör med TV-avsnitten i ”24”… Inga besparingar på specialeffekter, kulor eller spänning. Jag väntar redan på nästa del.”
Bokbunden

”En snabb och spännande roman med många bottnar.… Bästa boken i serien hittills.”
Ljudboksbloggen (Betyg 4 av 5)

”Heroine är skrämmande verklig och speglar tyvärr samtiden som är i vissa förorter idag alltför väl. Boken är otäck, stundtals väldigt obehaglig och mycket spännande samt har ett driv utöver det vanliga. Författarna har en förmåga att skriva så det inte går att lägga ner boken.”
Villivonkansbooks (betyg 5 av 5)

”Det är verkligen full fart från början till slut, nästan som en actionfilm och jag älskar det. Heroine är skrämmande verklig och aktuell.… Faktiskt så hoppar den upp bland toppen av mina favoriter i denna genre.”
Zellys bokblogg

Nyhetsmorgon
Markus Lutteman och Mons Kallentoft pratar om Heroine i Nyhetsmorgon i TV4 (2017)

unnamed

En belägrad förort.
En försvunnen kvinna.
En tidsfrist på 24 timmar.

Heroine är den fjärde delen i Herkulesserien.

Läs mer om boken och författarna i denna snygga presentation.