Floden

”Intrigen är genomarbetad och språket bidrar effektivt till den obehagliga stämningen. En krypande känsla av en kommande katastrof är skickligt gestaltad och bidrar effektivt till att boken är svår att lägga ifrån sig.” BTJ

Läs mer om boken och författaren i detta pressmeddelande.

För uppdateringar om intervjuer, signeringar med mera, följ Markus på Facebook och Instagram.

 

Intervju i SVT den 6 januari 2019, inför releasen av ”Floden”. Klicka på bilden för att se inslaget.

FLER ARTIKLAR OCH INSLAG OM MARKUS OCH BOKEN:

Svartån central i ny roman av Markus Lutteman, Nerikes Allehanda, 2019-01-13

”Min stil är att byta stil.” Skrivarpodden, 2019-01-10

Ny bok av succéförfattaren Markus Lutteman VA Finans, 2019-01-06. 

”Målet har varit att skriva en existentiell bladvändare” Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, 2019-01-08

Markus Lutteman spänner bågen med Floden Pressmeddelande från Bookmark  (via TT), 2019-01-10

Vad recensenterna tycker

”Jag imponeras över hur Lutteman lyckas handha djupt mänskliga frågeställningar i en bok som med all säkerhet kommer att bli en av årets finaste skräckromaner. Han hittar en rätt originell stig bortom det mest givna och förvånar mig mer än en gång… Det är en välskriven och medryckande bok som lockade på mig varje kväll. Och då har han gjort sitt jobb med bravur.
Boktugg

”Det är en mörk och skrämmande och lite farlig berättelse om sökandet efter svar. Det är lika mycket en yttre som en inre resa. Jag tänkte lite grann på Odysséen när jag läste den.” 
Monica Lindgren, Go’Kväll, SVT 
(Klicka här och bläddra fram till minut 41.00 för att ta del av recensionen.)

 ”Lutteman har skrivit något så ovanligt som en existentiell thriller! /…/ Läs denna bok!” 
Epiloger

”Om jag får kasta ur mig en jämförelse så är det lite som om filmen Den sista färden skulle mixas ihop med böckerna Mörkrets hjärta och Vägen. /…/ Markus Lutteman har återigen skrivit en tänkvärd och bra bok som jag ger 4 DG. Boken är mörk och den är skrämmande men den får dig också att fundera, läs den!” 
Litteraturmagazinet

”Intrigen är genomarbetad och språket bidrar effektivt till den obehagliga stämningen. En krypande känsla av en kommande katastrof är skickligt gestaltad och bidrar effektivt till att boken är svår att lägga ifrån sig.” 
BTJ 

”Berättelsen kan närmast betraktas som en allegori över den moderna människans ensamhet och utsatthet. Men även om insikt och vägval. /…/ Det är en klart intressant resa som Markus Lutteman gör i sin nya bok. Det är långt ifrån hans tidigare verk men här tar han nya och spännande stilgrepp som lovar mera, även om thrillerförfattarens kunskaper också tas tillvara.”
Nerikes Allehanda

”Att sortera in boken i ett fack är, som många konstaterat redan, rätt knepigt. Subtil skräck, fängslande filosofi eller – som författaren själv beskriver den – en existentiell bladvändare är väl några beskrivningar som kommer nära. Hursomhelst är det en läsupplevelse som sticker ut.” 
Tobias Söderlund, författare

”När jag väl hade börjat läsa kunde jag inte sluta. Historien slukade mig helt och jag kunde varken släppa karaktärerna eller de stora frågorna.”
malinbokhyllar